Wonen binnen een historische vestingstad

Prinsenkwartier is gebouwd binnen de historische binnenstad van Brielle, aan de Burgemeester  H. Van Sleenstraat. Brielle is een bijzondere vestingstad, met een van de beste bewaarde vestingwerken van Nederland. De vele monumenten, gezellige ambachtelijke winkeltjes en historische uitstraling van dit stadje maken het tot een heerlijke plaats om te wonen. U woont hier ook omringd door prachtige natuur en water, waardoor het een uitnodigende omgeving is voor watersport.

Goede voorzieningen in de buurt

Wie in Prinsenkwartier woont hoef niet ver voor de dagelijkse boodschappen. Op slechts 250 meter van het complex vindt u de hoofdwinkelstraat van Brielle. Met diverse winkels, een bankfiliaal en restaurants kunt u hier goed uit de voeten. Voor een grotere supermarkt hoeft u ook niet ver, op 1 kilometer afstand winkelt u bij de Jumbo en Lidl. Brielle is een zeer levendige stad, met een groot en divers aanbod aan festiviteiten, monumenten en bezienswaardigheden. Mocht u toch op zoek zijn naar meer, dan bent u met een half uurtje rijden in Rotterdam. Zoekt u liever de rust op? Ook dan zit u in Brielle perfect. Geniet van de natuur; op de fiets, vanaf het water of te voet.

Bereikbaarheid
Via de N218 en de A15 is Prinsenkwartier goed te bereiken per auto. Het is ongeveer een half uur rijden naar Rotterdam, 35 minuten naar Den Haag en naar Dordrecht. Bij de ingang van de vesting, ongeveer 400 meter vanaf het complex, ligt de bushalte van lijnen 103 en 106. Vanuit daar is er een regionale verbinding met Rotterdam. Brielle ligt op een eiland, en is met de fiets ook via een pontje en zelfs met de boot bereikbaar. Met uw (elektrische) fiets kunt u volop de directe omgeving ontdekken, waarbij u kunt genieten van weidse uitzichten en pittoreske dorpjes. In Brielle woont u ook erg gunstig ten opzichte van Zeeland, met haar mooie stranden en gezellige campings een fantastische provincie voor een weekendje weg!

Hotspots

Een monumentje
Brielle heeft de meeste monumenten per inwoner van Nederland. Met maar liefst 371 rijksmonumenten en 43 gemeentelijke monumenten, lukt het u niet om alles binnen 1 dag te bezoeken. Maar dat hoeft als bewoner van deze bijzondere vestingstad natuurlijk ook niet! Bezoek de ene dag het Arsenaal, dat vroeger diende als wapenopslag voor kanonnen en geweren, en een ander keertje het Asyl voor Oude en Gebrekkige Zeelieden. Ga samen met een gids, of loop een storytrail voor meer achtergrondinformatie over deze gebouwen en het verhaal erachter.

1 Aprilviering
Een belangrijk keerpunt in De Tachtigjarige oorlog: de watergeuzen veroveren Brielle op de Spanjaarden. Dit wordt ieder jaar herdacht en gevierd, helemaal in de stijl van toen. De bewoners lopen in zestiende-eeuwse kledij, en de 1-April vereniging voert een spel op. Dompel u helemaal onder in de sfeer van toen en beleef dit historische feit op een echt Brielse manier!

Naar het strand
Vanuit Brielle is het niet ver naar het strand. Badstrand Rockanje bijvoorbeeld. Dit strand viel al meerdere keren in de prijzen, waaronder een milieuonderscheiding. Een mooi schoon strand, en goede kwaliteit zwemwater dus. De duinovergangen zijn niet heel hoog, en daardoor makkelijker toegankelijk omdat er geen stijle klim vereist is. Na een duik in zee, wachten er diverse strandpaviljoens en terrassen waar u kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl de zon verder de zee in zakt.

Omringd door water
Woont u in Brielle, dan woont u op een eiland. En dat betekent: een groot aanbod in watersport. Op en aan het Brielse Meer kunt u zich prima vermaken. Aan weerszijden vindt u ligweiden, jachthavens, strandjes, campings en horecagelegenheden. En op het water kunt u surfen, duiken, zeilen, zwemmen en vissen. In de directe omgeving zijn fietsroutes, wandelpaden en ruiterpaden aangelegd. Een prachtig gebied om een dagje te vertoeven. Een keer per jaar is het Brielse Meer Spektakel: een genot voor het oog met verlichte vlootschouw en spectaculair vuurwerk.