Algemeen
Wanneer start de verhuur?

De inschrijving is gestart. Inschrijven is mogelijk via de button ‘direct inschrijven‘ rechtsbovenaan op deze website.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

U bent vast erg nieuwsgierig hoe de appartementen er uit komen te zien. Om u alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie met beelden en video zodra deze beschikbaar zijn van dit project. De beelden op de website zijn foto’s van een modelwoning. Deze beelden geven u een goed beeld van de woning na inrichting en het leggen van een vloer. De woningen worden zonder vloer opgeleverd.

Het is niet mogelijk om de appartementen te bezichtigen in verband met de huidige bewoners.

Vanaf wanneer zijn de appartementen beschikbaar en zou ik kunnen verhuizen?

De appartementen zijn naar verwachting medio Q3 beschikbaar voor nieuwe bewoners. Als kandidaat huurder wordt u uiteraard op de hoogte gehouden van de actuele datum van oplevering,

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

De 44 appartementen in Prinsenkwartier komen binnenkort beschikbaar voor de verhuur. De inschrijving is nog niet gestart. Wilt u graag op de hoogte gebracht worden zodra de datum van start verhuur bekend is? Zorg er dan voor dat u de nieuwsbrief ontvangt!

 

Toetsing en inkomen
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om te huren in Het Prinsenkwartier?

Om te huren in Het Prinsenkwartier is het van belang dat u aan de inkomensrichtlijnen voldoet en dat u geen negatieve BKR registratie heeft.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Het is daarom niet mogelijk om huurtoeslag te ontvangen.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om ervoor te zorgen dat u nu en in de toekomst de huur kunt betalen, worden er inkomensrichtlijnen opgesteld. Hieraan moet u voldoen om in aanmerking te komen voor een huurappartement in Prinsenkwartier. De inkomenseis kunt u inzien onder “online verhuur” – “huurvoorwaarden”.

Welke huurprijs past bij mijn inkomen?

Om er zeker van te zijn dat u de maandelijkse huur kunt betalen, hebben wij inkomensrichtlijnen opgesteld. Op de pagina over de spelregels kunt u hierover meer lezen. U vindt hier een rekenvoorbeeld, uitleg over het berekenen van uw bruto maandinkomen en de andere voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een huurappartement. Daarnaast kunt u met de huurprijscalculator uw maximale huurbedrag uitrekenen.

Inschrijven & online verhuur
Waar kan ik het inschrijfformulier vinden?

Bovenaan deze pagina vindt u de button “direct inschrijven!”. Klik op deze button om met uw inschrijving te starten. U wordt vervolgens naar een beveiligde omgeving geleid waar u het inschrijfformulier kunt invullen en uw documenten kunt uploaden.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

U hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien u niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

De eerste stap is het matchen. Dit houdt in dat alle ingeschreven kandidaten worden gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de ingevulde voorkeurswoningen en de gestelde inkomensrichtlijnen voor de woningen. Zijn er meerdere geschikte kandidaten voor een woning? Dan wordt er een digitale loting uitgevoerd om te bepalen wie de voorlopige toewijzing ontvangt. Daarna is het belangrijk om alle gevraagde documenten te uploaden in het persoonlijke klantdossier zodat we de ingevulde gegevens kunnen verifiëren. Er volgt dan nog een finale check en een credit check, waarna de woning definitief toegewezen kan worden.

Huren & voorwaarden
Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, u betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. U ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid. De hoogte van de servicekosten is nog niet bekend.

Naast de servicekosten dient u zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dient u zelf af te sluiten.

Wat is de minimale huurtermijn?

De duur van een huurovereenkomst is minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand. Er geldt altijd een opzegtermijn van slechts één kalendermaand. Lekker flexibel dus!

Kwaliteit & voorzieningen
Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

De woningen worden voorzien van een volledig uitgeruste keuken en een comfortabele badkamer. Het is niet mogelijk om zelf een keuken en badkamer te kiezen. Maar doordat wij werken met een neutrale en moderne afwerking, zoals tegels, sanitair en inbouwapparatuur, ontstaat er een ruimte die u in een handomdraai aan uw eigen stijl aanpast.

De keuken wordt opgeleverd met kasten in de kleur hoogglans wit met een zwart aanrechtblad. De keukens zijn voorzien van een oven en een magnetron, koel-vriescombinatie, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser.
De comfortabele badkamer is voorzien van een dubbele wastafel met spiegel, handdoekenradiator en een toilet. De appartementen worden opgeleverd met een comfortabele douche.  De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met witte wandtegels betegeld.

Is er een aparte berging bij het appartement?

Ieder appartement is voorzien van een inpandige berging met een aansluiting voor de wasmachine.

Daarnaast zijn er appartementen beschikbaar met een externe berging.

Zit er een parkeerplaats bij het appartement?

Er is parkeergelegenheid in de directe omgeving waar u uw auto kunt parkeren. U huurt geen eigen parkeerplaats bij uw appartement.